facebook instagram

באיטליה, כמעט בכל מקום ששני שבילים מצטלבים יש כיכר. וכמעט בכל ככיר יש בר, שהוא בעצם גם קפה, שבעצם מגיש פיצה, פסטות, אנטי פסטי ועוד…

כי זה מה שהאיטלקים אוהבים לעשות, לשבת מחוץ לקפה־בר־מסעדה שלהם, לאכול משהו שיצא הרגע מהתנור או מהמחבת ולשתות.עשר שנים אחרי שרוסטיקו ביססה את עצמה בשדרות רוטשילד, וחמש שנים אחרי שרוסטיקו בזל הצטרפה אליה, ראינו כיכר ואמרנו לעצמנו – ״זה, זה – פיאצה רוסטיקו״. גם רוסטיקו, גם כיכר. יותר איטלקי מזה לא תמצאו מכאן ועד נאפולי.

a toast for Italy. לחיי איטליהCampania lemons. לימונים ממחוז קמפניה באיטליה

תפריט

האיטלקים, כל דבר אצלם מתחיל ונגמר באיזה פתגם. ולא סתם, רוב הפתגמים שלהם מתחילים ונגמרים באוכל. רוצים דוגמא? בבקשה: "דַאיֶיר פָּאנֶה אַל פָּאנֶה, אֶה וִינוֹ אַל וִינוֹ", ובעברית – קוראים ללחם לחם וליין יין. כלומר כל דבר שיהיה הוא עצמו. הפיצה היא פיצה, הפסטה – פסטה. אנחנו לא משחקים עם אוכל. פשוט עושים אותו כמו שצריך.

סיפורי עם איטלקיים

  • סלט אנדיב 2

    ארוחת חג בסגנון רוסטיקו

    אם אתם אוהבים את האוכל שאנו מגישים לכם ברוסטיקו, יש לכם הזדמנות להמשיך את החוויה אצלכם בבית במהלך החגים. קבלו את המתכונים לשלוש מנות פופולאריות, מהן תוכלו להכין בעצמכם ארוחה חגיגית שלמה המיועדת לשישה סועדים.

  • טורה עגבניות של השף קרלו קאסוני מחברת MUTTI

    חגיגה של עגבניות

    ריאיון מיוחד עם השף קרלו קאסוני מחברת MUTTI, שביקר בארץ במסגרת פסטיבל העגבניות של מסעדת פיאצה רוסטיקו, המדגים כיצד המטבח האיטלקי המסורתי יכול להיות צעיר, רענן ואפילו הומוריסטי. יש גם מתכונים!

Silence is Golden