facebook instagram

ארוחת חג בסגנון רוסטיקו

facebook
instagram
מאמר מבית רוסטיקו
סלט אנדיב - מדהים
מאמר מבית רוסטיקו

אם אתם אוהבים את האוכל שאנו מגישים לכם ברוסטיקו, יש לכם הזדמנות להמשיך את החוויה אצלכם בבית במהלך החגים. קבלו את המתכונים לשלוש מנות פופולאריות, מהן תוכלו להכין בעצמכם ארוחה חגיגית שלמה המיועדת לשישה סועדים.

 

שיהיה חג שמח וטעים

 

סלט אנדיב

סלט עם שילובי טעמים מוכרים שתמיד עובדים: גבינה כחולה, סלרי, תפוח ואגוזים, כאשר הוויניגרט תורם הוא מתיקות וחמיצות המשתלבת היטב עם הגבינה החריפה.

רכיבים לסלט

  • 2 יחידות אנדיב ירוק
  • 2 יחידות אנדיב סגול
  • 1 ראש חסה אייסברג
  • 2 תפוחים ירוקים חמצמצים (גרני סמית') ללא הליבה, חצויים ופרוסים דק לירחים
  • 1 גבעול סלרי פרוס דק באלכסון
  • צרור עלי רוקט
  • 100 גרם גבינת עובש כחול (גורגונזולה)
  • ויניגרט חרדל ודבש
  • אגוזי לוז קלויים

רכיבים לוויניגרט דבש-חרדל

  • 50 גרם חרדל גרגרים דיג'ון
  • 100 גרם דבש
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 12.5 גרם מלח דק
  • 100 מ"ל חומץ בן יין אדום
  • 125 מ"ל שמן זית
  • 125 מ"ל שמן חמניות

הוראות הכנה

* מכינים מראש את הויניגרט על ידי ערבוב כל הרכיבים יחד. ניתן להכין יום קודם – הוא נשמר למשך זמן של כשבועיים בקירור.

* מספר שעות לפני הארוחה מטפלים בירקות – מנקים, שוטפים את העלים, חותכים ושומרים בקערית ההגשה המיועדת במקרר עד ממש לפני ההגשה.

* קולים על מחבת את אגוזי הלוז עד הזהבה ומשאירים להצטנן בטמפרטורת החדר.

*מפוררים באצבעות את הגבינה הכחולה לפירורים גסים, ושומרים במקרר עד הארוחה בקערית אטומה עם ניילון נצמד למניעת ריח.

* כמה דקות לפני ההגשה מערבבים את הירקות שבקערה עם כוס מהוויניגרט (120 מ"ל), ומוודאים שכל הירקות עטופים היטב ברוטב.

* מפזרים מעל הסלט את פירורי הגבינה הכחולה ואת אגוזי הלוז הקלויים, ומגישים.

אינבולטיני חצילים

אינבולטיני הם גלילי חציל ממולאים הנאפים ברוטב עגבניות ובזיליקום, זוהי מנה אהובה במיוחד בסיציליה, שם ממלאים את החצילים בבשר ולעיתים בירקות, במנה המקורית ברוסטיקו הם ממולאים בפסטה, ומוצרלה, אך לכבוד חג הפסח שינינו מעט את המתכון כך שיהיה ללא חמץ:

רכיבים למלית

  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 300 גרם גבינת מסקרפונה
  • 200 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 קג תרד חלוט וקצוץ
  • 10 עלי בזיליקום טרי קצוצים דק
  • כפית מלח דק
  • קורט פלפל שחור גרוס

הכנת המלית:

ראשית חולטים את עלי התרד במי רותחים (דקה אחת תספיק) ומצננים מייד במי קרח- על העלים לשמור על צבע רענן.

מערבבים את הגבינות בקערה עד לאיחוד, מוסיפים את התיבול.

סוחטים היטב את עלי התרד שהצטננו לבנתיים וערבבים אותם לתוך תערובת הגבינות.

הרכיבים הנוספים

  • 3 חצילים גדולים
  • שמן זית איכותי
  • צנצנת רוטב עגבניות איטלקי איכותי
  • צרור בזיליקום
  • 50 גרם פרמז'ן מגורד

 

הוראות הכנה

* פורסים את החצילים לעובי 7 מ"מ, ומסדרים אותם על תבניות אפיה עם נייר פרגמנט משומנות קלות בשמן זית.

* מורחים את צידם העליון של החצילים במעט שמן זית בעזרת מברשת, ואופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות עד השחמה יפה של החצילים, הופכים במידת הצורך בזמן האפיה – החצילים צריכים לצאת שחומים וזהובים.

* בזמן שהחצילים בתנור מכינים את המלית – לפי המתכון המצורף.

* לאחר שהחצילים הצטננו, מניחים מהמלית בקצה של כל פרוסה ומגלגלים לגלילה (איבולטיני) הדוקה.

* נגשים להרכבת המנה הסופית: יוצקים מחצית מרוטב העגבניות האיטלקי בתחתית של תבנית פיירקס גדולה, ומפזרים מעל את עלי הבזיליקום.

* מסדרים בשורות את האינבולטיני המוכנים, ויוצקים מעליהם את שארית רוטב העגבניות. מפזרים מלמעלה את הפרמזן המגורד.

* אופים לכ-20 דקות בטמפ' 180 ושומרים בתנור עד הארוחה. כ20 דקות לפני ההגשה מחממים שוב, הפעם בטמפ' 140 מעלות, כדי שהמנה תוגש חמה.

פילה דניס צלוי בתנור

דג הדניס מתאפיין בטעם עדין ונקי. אנו מקבלים את הדגים שלנו מדי יום והם אינם עוברים הקפאה, וןאנו ממליצים לבחור בדגים טריים גם לארוחה הביתית. פילה הדג נצלה בתנור יחד עם ירקות ומוגש עם רוטב שמנת-לימון, עירית ושקדים קלויים.

מצרכים (שש מנות)

  • 12 פילה דניס נקי
  • ירקות אביביים חתוכים לגודל ביס, רצוי בעלי טעם עדין כגון שמור, כרישה וזוקיני

מצרכים לרוטב

  • 750 מ"ל (1 בקבוק) יין לבן יבש
  • 45 גרם שיני שום חצויות
  • 10 גרם גבעולי טימין שטופים
  • 1.5 ליטר ציר דגים/מים
  • 1.5 ליטר שמנת מתוקה
  • כפית מלח דק
  • מיץ מלימון אחד גדול
  • חופן עירית קצוצה

הוראות להכנת הרוטב

* מבשלים את היין, השום, הטימין וציר הדגים/מים בסיר על אש בינונית גבוהה, עד צמצום לרבע הכמות בערך (כ-600 מ"ל).

* מסננים במסננת צפופה ומצננים לטמפרטורת החדר.

* מוסיפים לנוזל המצומצם את השמנת המתוקה, המלח, מיץ הלימון והעירית, והערבבים.

הוראות להכנת המנה

* צולים את הירקות בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל עד שהם מתרככים.

* מחממים בקסרול קטן מעט מהרוטב ובמקביל מחממים בתנור את הירקות, במידה והכנתם אותם מראש.

* צורבים במחבת או בגריל את פילה הדניס על צד העור עד הזהבה, ואז הופכים לדקה אחת לצד הבשר.

* מניחים ערימת ירקות חמים במרכז צלחת ומעליה שני פילטים של הדג.

* יוצקים סביב מהרוטב החם ומפזרים סביב שקדים קלויים.

Silence is Golden