facebook instagram

חופשה באיטליה: ההמלצות הקולינריות שכדאי להכיר

facebook
instagram
מאמר מבית רוסטיקו
המקום של דאריו צ'יקיני בפאנזאנה
מאמר מבית רוסטיקו

מבין שלל המאפיות, הפיצריות, המסעדות והיקבים, ריכזנו עבורכם שישה מקומות שאתם חייבים להגיע אליהם בביקור הבא שלכם באיטליה

איטליה היא אחד היעדים הפופולאריים לחופשה בתקופת החגים ובכלל. איטליה מבורכת באטרקציות תיירותיות רבות, החל ממוזיאונים ומבנים ארכיטקטוניים מרהיבים, דרך נופים מרהיבים וכלה בקולינריה משובחת. המבחר של המסעדות, הפיצריות, המאפיות והיקבים באיטליה הוא גדול במיוחד, ובמטרה להפוך את הנסיעה הקרובה שלכם למוצלחת יותר, אספנו המלצות על שישה מקומות מיוחדים. מומלץ לבקר בכל אחד מהמקומות, שלכל אחד מהם אופי ייחודי משלו, בו אפשר לחוות עוד מאיטליה.

רומא: Il Forno Campo de’ Fiori

בלב ליבו של השוק דה פיורי פועלת המאפייה Il Forno, שם מכינים באדיקות רבה מאכלים איטלקיים מסורתיים כבר מאות בשנים. מאז 1970 פועלת המאפייה תחת בעלות חדשה, תוך שהיא ממשיכה להציע את אותם המאכלים המסורתיים – לחם רומאי, לחם קל במיוחד המשלב בתוכו שמן זית, ממנו עושים במקום גם כריכים שונים המשלבים החל מנוטלה וכלה בסלמי; פיצת עגבניות ופיצה בלאנקה; לחם עגבניות, לחם זיתים ולחם צימוקים; טארט דובדבנים שחורים ועוגת ריקוטה; ועוד.

www.fornocampodefiori.com

רומא: Alice Pizza

ברחוב Via Dell Grazie 9 ברומא, רחוב צצדי וקטן הסמוך לוותיקן, נמצא הסניף של רשת אליצ'ה האיטלקית, אותה הקים השף ג'ובניניו דומניקו פציולי. הפיצה הייחודית שמכינים במקום מבוססת על מתכון סודי ועתיק יומין, המבוסס על קמח אותו מכינים במיוחד בטחנת הקמח השייכת לרשת. מהקמח מכינים בצק פריך, דק וטעים, אליו מתווספות תוספות שונות, חלקן מסורתיות ואחרות יותר ייחודיות. אם השם של המקום נשמע לכם מוכר, אין זה מפתיע – בסניף של רוסטיקו בשוק שרונה בתל אביב, Via Rustico, אפשר לקנות את הפיצות שנעשות על בסיס חומרי הגלם והידע של אליצ'ה. אם אהבתם את הפיצות שלנו, אל תוותרו על הביקור בסניף הזה או באחד מסניפי הרשת הפזורים ברחבי רומא ואיטליה. רשימת הסניפים נמצאת באתר:

www.alicepizza.it

טוסקנה: Dario Cecchini

דאריו צ'יקיני הוא קצב מהכפר פאנזאנו, דור שמיני למשפחה של קצבים, העומד בראש אחד המקומות המסקרנים ביותר שיש לחבל ארץ זה להציע. אפשר לרכוש בקצבייה נתחי בשר ומוצרים נוספים, או לעשות את הדבר ההגיוני ביותר והוא להזמין מקום במסעדה. בצד תפריט עשיר המיועד לצמחונים יש כאן תפריט מגוון של בשר, שמגיע אך רק מפרות וחזירים שחיו חיים טובים, כחלק מפילוסופיית החיים של צ'יקיני. כאן מציעים נתחי בשר שונים שעברו יישון וטיפול, באיכות שקשה למצוא כמוה במקומות אחרים, והכל באווירה הכפרית של טוסקנה.

www.dariocecchini.com

מילאנו: Trussardi Alla Scalla

בלב ליבה של מילאנו שוכנת מסעדה זו, מסעדת גורמה יוקרתית שמציעה חווית קולינרית ייחודית. המסעדה מקפידה על תפריט המבוסס על חומרי גלם עונתיים, המשלב בין מנות איטלקיות מסורתיות לבין המטבח המודרני. הדרך הטובה ביותר ליהנות מנפלאות המסעדה היא לבחור בארוחת הטעימות שלהם, הכוללת שמונה מנות ומחירה הוא 150 אירו (כ-600 שקלים). תפריט החורף של המסעדה כולל, בין השאר, כבד אווז עם קרמל מלוח ובוטנים למנה ראשונה, בלאק קוד עם קפה ואגוזי לוז למנה עיקרית, ומילפוי של שוקולד עם קרמל, אננס וליים לקינוח. אנו מחכים בקוצר רוח לתפריט החדש.

www.trussardiallascala.com

בארגינו: Antinori Nel Chianti Classico

במרחק של כחצי שעה מפירנצה, בעיירה קטנה בשם באריגנו, נמצא היקב והמסעדה של משפחת אנטינורי. כבר 26 דורות, מאז שנת 1385, שהמשפחה מייצרת יין, וכיום מנהלות את העסק אלביירה, אלגרה לאלזיה, האחיות למשפחת אנטינורי, שהפתחו באחרונה את היקב מחדש. כאשר מבקרים במקום אפשר לעשות סיור ביקב ולאחר מכן לאכול במסעדה. Rinuccio 1180 נמצאת על גג היקב, נקודת תצפית מרהיבה לחבל קיאנטי בו שוכנת העיירה. אל תשכחו לאחר מכן לעצור בחנות של היקב, כדי לטעום ולרכוש יינות כמו גם מוצרים טעימים אחרים.

antinorichianticlassico.it

סורנטו: Aqua e sale

מקדש נוסף לחובבי הפיצה נמצא בעיירת הקיט הציורית סורנטו. המאסטר אנטוניניו פיציולו מחזיק בעיירה שני מקומות ששווים ביקור. הראשון, Piazza, מוקדש לפיצות המיוחדות שהוא יוצר, המבוססות על מתכונים ייחודיים שהופכים את הפיצה שלו לאחת הטובות שתאכלו באיטליה. המקום השני הוא Aqua e Slae, מסעדה שבה אפשר ליהנות מתפריט עשיר יותר, הכולל גם את הפיצות של אנטוניניו אך לא רק. חובה לכל אוהב פיצות.

acquesale.it

Silence is Golden