facebook instagram

פירות ים: חגיגה במטבח האיטלקי

facebook
instagram
מאמר מבית רוסטיקו
השרימפס בלימון של רוסטיקו 2
מאמר מבית רוסטיקו

בביקור האחרון שלנו בסיציליה חווינו פעם נוספת את האופן בו הים משתלב במטבח האיטלקי. הדייגים יוצאים בשעות הבוקר המוקדמות אל הים הפתוח, וחוזרים עם השלל היומי – צדפות, צלופחים, תמנונים, לובסטרים, שרימפס ושאר פירות הים. אלו נמכרים בשווקים הפתוחים, הסמוכים לקו החוף, ובצד אנשים הרוכשים אותם למטבח הביתי שלהם, מגיעים לשווקים טבחים ובעלי המסעדות, הבוחרים את מה שישתלב במנות המוצעות לאורחים באותו היום.

תרבות הדיג, המאפיינת את עיירות וערי החוף באיטליה, היא חלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית של ארץ המגף. בזכותה הפכו פירות הים למאכל דומיננטי באזורים אלו של איטליה, והם מוצעים בשלל גרסאות – בתוך פסטה או ריזוטו, על פיצה או ברוסקטה, או כמאכל בפני עצמו, לאחר שעברו בישול או אפייה על הגריל עם שמן זית איכותי ותבלינים שונים.

פירות הים נוכחים בישראל בצורה יותר מצומצמת. הכשרות מצד אחד ומיעוט פירות ים איכותיים בים התיכון הסמוך לחופי המדינה מצד שני, מכתיבים את העובדה כי מנות עם פירות ים הן יותר נדירות. אצלנו ברוסטיקו תמצאו בתפריט מספר מנות עם פירות ים, תוך שאנו מקפידים לעשות שימוש בפירות ים איכותיים וטריים.

בתפריט המסעדות תמצאו, בין השאר, שרימפס בלימון, המשלבת שרימפס עם לימון וחמאה; סורנטינה, שהיא מנה המשלבת מולים, שרימפס וקלמארי עם רוטב עגבניות פיקנטי, שום ואורגנו; פסטה פירות ים עם שרימפס, קלאמרי ומולים בחמאה, שום ויין לבן; וריזוטו פסקטורה, המשלב שרימפס, קלמארי ומולים ברוטב עגבניות פיקנטי.

רוצים להכין מאכלים עם פירות ים בבית? החנות Fishop, הנמצאת במתחם שרונה בתל אביב, היא מקום מומלץ לרכישה של דגים ופירות ים טריים. אם אינכם גרים בתל-אביב, אל דאגה: הם עושים גם משלוחים. אחרי שבחרתם את פירות הים, הנה שני מתכונים שתוכלו להכין בקלות בבית.

 

שרימפס בלימון (מנה אחת)

רכיבים

7 יחידות שרימפס
2 כפות שמן זית
1/4 כף של שום כתוש
קוביית חמאה
מעט יין לבן
מעט ציר דגים
מעט פטרוזיליה קצוצה
רבע לימון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
1. מחממים במחבת את שמן הזית, השום והשרימפס.
2. מטגנים עד שהשרימפס משנים צבעם.
3. מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזל.
4. מוסיפים ציר דגים, מלח ופלפל.
5. מוסיפים לרוטב קוביית חמאה ומצמצמים עד לקבלת מרקם חלבי.
6. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק וסמיך.
7. סוחטים רבע לימון לתוך הרוטב ומשאירים את הקליפה במחבת.
הצעת הגשה
1. מעבירים לצלחת כאשר קליפת הלימון כלפי מעלה.
2. מגישים עם פוקאצ'ה חמה, חצויה באלכסון.

 

לינגוויני פירות ים (מנה אחת)

רכיבים
7 יחידות שרימפס
5 יחידות מולים
100 גרם קלמרי חתוך
שתי כפות שמן זית
1/3 כף שום
קורט צ'ילי יבש
מעט יין לבן
מעט ציר דגים
קובית חמאה
חופן פטרוזיליה
רבע לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. שמים במחבת את פירות הים, שמן הזית, השום והצ'ילי.
2. מטגנים עד שהשרימפס משנים את צבעם.
3. מוסיפים את היין ומצמצמים כמעט לגמרי, עד שהאלכוהול התאדה, ולאחר מכן מוסיפים ציר דגים.
4. מוסיפים מלח ופלפל.
5. מוסיפים את מנת הלינגוויני, אותה יש להכין בנפרד לפי הוראות היצרן, ומצמצמים נוזלים כמעט לגמרי.
6. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה והפטרוזיליה ומערבבים היטב.
הצעת הגשה
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ורבע לימון בצד הצלחת.
Silence is Golden