חגיגה איטלקית: יום הולדת 14 לרוסטיקו | רוסטיקו
facebook instagram

חגיגה איטלקית: יום הולדת 14 לרוסטיקו

facebook
instagram
מאמר מבית רוסטיקו
מאמר מבית רוסטיקו

ברוסטיקו מציינים 14 שנים לפתיחת הסניף הראשון כמו שרק ברוסטיקו יודעים:

חגיגה קולינרית עם תפריט מיוחד, פרי שיתוף פעולה עם השפית האיטלקייה הידועה, סניורה טליאטלה.

בואו רעבים

 

שחר בן-פורת

 

בעולם שבו יותר ויותר אנשים נמנעים מצריכה של גלוטן; בעולם שבו עוד ועוד מסעדות קורסות ונסגרות; בעולם זה בולטת ההצלחה של רשת המסעדות רוסטיקו.

רוסטיקו התל-אביבית, המונה ארבע מסעדות, מביאה אלינו את המטבח האיטלקי באופן שאנו אוהבים: תפריט מגוון, המבוסס על מנות שונות מרחבי ארץ המגף, תפריט שמתאים לכל מי שמבין כי המטבח האיטלקי הוא הרבה יותר מפיצה ופסטה.

לא שיש לנו משהו נגד פיצה ופסטה, להיפך: אנחנו זוכרים לטובה את הפיצות הדקות והפריכות של רוסטיקו, עם הרטבים המצוינים והגבינה האיכותית, עוד מהימים בהם גלוטן היה חלק בלתי-נפרד מהתפריט שלנו. מזל שברוסטיקו יודעים לתת מענה לכל אחד, מצמחוני ועד צליאקי, כך שאנו נהנים לאכול כאן גם היום, עם כל המגבלות התזונתיות החדשות.

בימים אלו מציינים ברוסטיקו 14 שנים לפתיחת המסעדה הראשונה, ברח' רוטשילד בתל אביב (לרוסטיקו יש עוד שלוש מסעדות: ברח' בזל, בשרונה ובשרונה מרקט).

מאחר ומדובר במספר מסעדות, אין דרך טובה יותר לחגוג יום-הולדת מאשר עם תפריט מיוחד. כדי להכיר את התפריט, הרשו לנו להכיר לכם את סניורה טליאטלה, כלומר השפית האיטלקייה רינה פולטי, שמגיעה במיוחד לישראל בתחילת פברואר כדי ללמד את השפים העובדים ברשת את המנות הייחודיות שהיא פיתחה לטובת האירוע.

הכירו את הסניורה

רגע לפני שנתאר לכם את המנות, הנה כמה פרטים שכדאי לדעת על סניורה טליאטלה. היא נכנסה לעולם הפסטה לפני 40 שנה, בשנת 1979. במשך 30 שנים היא היתה הבעלים של חנות לייצור וממכר של פסטה טרייה, שפעלה בפרובינציית מודנה שבאיטליה. "זו היתה מעבדה ארטיזנלית", היא מספרת, "בה הידיים היו תמיד הכלי באמצעותו לשנו את הבצק". במהלך השנים הפסטה הייחודית שהיא חקרה ויצרה זיכו את השפית במספר פרסים, ובראשם Miss Tagliatella לשנים 2006, 2007 ו-2008. מכאן הכינוי שדבק בה.

במהלך השנים היא יצרה שיתופי פעולה שונים. מאז 2010 היא פרופסור ב-ALMA, בית ספר בינלאומי למטבח, ואף הביאה לעולם את Accademia della Sfoglia, אותה היא מגדירה בתור "האקדמיה הנוסעת הראשונה". היא השתתפה בתוכניות טלוויזיה רבות באיטליה, ומאז נובמבר האחרון היא עובדת

עם Bottega Via Emilia, מסעדה במילאנו. במקביל היא יוצרת עבור מגזין האוכל Il Cucchiaio D'argento מתכונים ומדריכים, המפורסמים ביוטיוב. היא כתבה את הספר Signora Tagliatella, ומציינת כי "אני גם סבתא לשני נכדים נפלאים, שאני עדיין עוזרת לטפל בהם".

ללקק את האצבעות

אז מה מתכננת סניורה טליאטלה בתפריט החדש לרגל 14 שנים לרוסטיקו? טליאטלה, כמובן, עם רוטב בולונז, בצד טורטלו ממולא בריקוטה ותרד ומעל רוטב של חמאה, פרמז'ן עם בייקון, בלסמי ווינגר.

מנה נוספת, המתוכננת לחגיגות, היא טורטלי עם דלעת המוגש עם חמאת מרווה או ראגו. תהיה גם לזניה אפויה, וכן טורטליני בלנזונה, מנה אופיינת לבולוניה המורכבת מבצק ירוק הממולא בגבינת ריקוטה ומורטדלה, ומוגש עם חמאה ופרמז'ן.

החגיגות ייערכו ב-5-7 בפברואר, הימים בהם התפריט יוגש לכל אורחי רוסטיקו במסעדות השונות.

בואו גם אתם לחגיגות, יהיה חגיגי וטעים מתמיד.

 

Silence is Golden